Povezani ali ločeni?

Govorimo o stanovanjskih prostorih, seveda. Težko da bomo pri tem vprašanju dobili enoten odgovor.

Trenutno so v modi zračni, odprti prostori. Kuhinje, ki se navezujejo na jedilnice in bivalne prostore. Vendar nikoli ne vemo, kdaj se bo moda zopet spremenila.

Tako kot imajo nekateri radi pretočne prostore, so drugim všeč jasno zarisane meje. In prav je tako. Sicer bi bil svet preveč monoton. Poleg tega imamo vsi drugačne želje, potrebe in navade. Ravno zato je vsaka ureditev stanovanja zgodba zase.

Odprti tip stanovanja postavlja naš dom na “izložbo” in obiskovalcu razkrije sleherni del našega vsakdana. Še več. Odkrije celo kaj smo danes kuhali. To je običajno eden najpoglavitnejših razlogov ZA ločitev kuhinje od drugih prostorov. Vendar ni treba, da je tako.

Uporaba kakovostne nape in redno prezračevanje bo kar solidno pripomoglo temu, da se boste znebili vonja slastnega ribjega menija, ki ste si ga privoščili za kosilo. Hkrati pa lahko kuhinjo zakrijete tudi brez zidov. Pomične stene, steklo, kuhinjski šank ali kuhinjski otoki so odlične zadeve za ustvarjanje takšnih hibridov med povezano in ločeno kuhinjo.

Vizualna povezanost prostorov ustreza sodobnem načinu življenja – takšnega pa živijo predvsem mladi, ki pa se pogosto zaradi finančne stiske znajdejo v stanovanjih starejše gradnje, ki so bili zidani po takratnih zapovedih.

Takšne transformacije stanovanja smo se lotili tudi v Pohištvu Kristanc. Po celem nizu tlorisnih variant je staro stanovanje z dnevno sobo in ločeno, majhno, mračno kuhinjo, postal pretočen in dinamičen prostor.

Če si tudi vi želite preobrazbo svojega stanovanja, pokličite. Svetovali vam bomo pri načrtovanju in izbiri. Izdelali vam bomo kakovostno pohištvo po meri in zelo ugodni ceni.