Osvežite svoj dom

Ste se že kdaj ujeli pri razmišljanju, da je vaše stanovanje postalo dolgočasno? Ste naveličani stare sedežne garniture in drugega pohištva? Bi radi v svoj življenjski prostor vnesli nekaj svežine, pa za korenito stilsko preobrazbo nimate dovolj denarja? Ne skrbite! Ponujamo vam nekaj poceni rešitev.

Dekorativne blazine: oblazinjeno pohištvo lahko poživite že z nekaj novimi dekorativnimi blazinami. Teh imate lahko “na zalogi” več vrst in jih enostavno prilagajate zimskemu času ali vzdušju. Tople, zemeljske barve uporabite za hladne dni, blazine intenzivnih barv prihranite za pomlad in poletje, v prazničnem času pa lahko uporabite blazine s prazničnim motivom. Vaše božično razpoloženje bo še boljše, če vas bo ob prihodu domov na vašem priljubljenem fotelju pričakala blazina z motivom jelenčka Rudolfa, ali pa za Valentinovo blazina z motivom srca.

Zavese: Zavese so priljubljen detajl z močnim dekorativnim efektom. Tako kot blazine, lahko tudi zavese prilagodite zimskem času in vzdušju. Poigrajte se z dvema vrstama tkanin. Vzemite eno tkanino nevtralne barve in nevtralnim vzorcem. Druga tkanina pa naj bo tanjša, zračna in z opaznim bogatim vzorcem. Le to po potrebi in želji menjajte ter spreminjajte videz prostora. Previdni bodite le, da ne uporabite težkih zaves in zaves z bogatim vzorcem v majhnih prostorih.

Preproge: Preproge lahko izjemno osvežijo prostor. Dandanes je v trgovinah ponudba preprog zares ogromna. Izbirate lahko med različnimi barvami, materiali in vzorci. Kombinirate jo lahko s tapeto ali barvo zidu. Če se vam pa barvanje sten in lepljenje tapet še vseeno zdi prevelik poseg, pa jo preprosto kombinirajte z novim svečnikom ali vazo s suhim cvetjem. In če se vam zdi preproga bolj zimski detajl – še boljše! Čez poletje jo nekam pospravite. V zimskem času jo boste zopet potrebovali, ko boste z njo zopet “osveževali” svoj dom.

Zidni in drugi okraski: Zapomnite si: slike, ure, ogledala in drugi okraski so instant rešitev za osvežitev prostorov. Preden se pa zapodite v trgovine in zapravite denar za nove predmete, razmislite, ali bi mogoče lahko kako uporabili stare. Včasih je dovolj, če slike po prostorih samo prerazporedimo. Včasih zadostuje, da jim zamenjamo vrstni red. Ali pa samo okvir. Tudi vazam in svečnikom lahko drugje dodelimo njihove zadolžitve. Včasih imamo možnosti na pretek, samo ne spomnimo se nanje.

No, če vas še vseeno nismo uspeli prepričati in si v svojem domu želite nekaj zares, zares novega, potem pokličite nas.

Izdelujemo pohištvo po meri in vaših željah. Še prej pa svetujemo, oblikujemo, izrišemo in vam predstavimo novo podobo vašega doma. Kuhinje po meri, vgradne omare po naročilu, otroške in mladinske sobe po željah in meri vaših najmlajših, ter ostalo pohištvo v dnevnih sobah, spalnicah in predsobah. Pokličite nas, in skupaj bomo osveževali 🙂

Pohištvo Kristanc

Vsak kos je unikat. Tako kot vi.